Miniminoritet on projekti, jossa 6-12-vuotiaat lapset saavat kirjoittaa suomeksi.

onsdag 3 april 2013

Ensimmäisten juttujen kerääminen



Lehdentekoprosessin oppiminen oli hyvin mielenkiintoista. Uppsalassa kävi ilmi, että lapset halusivat nimenomaan kirjoittaa itse, siis omat sormet läppärin näppiksellä, tietenkin! 

Minulla oli kuitenkin vain yksi läppäri, joten ratkaisuksi jäi, että kaikki saivat kokeilla ja kirjoittaa oman nimensä, ja minä kirjoitin jutun lasten sanelun mukaan. Ensi kerralla yritetään saada paikalle useampia kannettavia tietokoneita tai sellainen älylaatta (surfplatta, iPad, mitä niitä nyt on…)


Märstassa ja Sigtunassa on yksi äidinkielen opettaja, joka suhaa eri koulujen välillä ja ryhmät ovat hyvin pienet. Ajankäytön kannalta järkeväksi muotoutui se, että minä istuin aina yhden oppilaan kanssa kerrallaan. Se olikin hyvä, sillä siten oppilas itse sai kirjoittaa. 

Sukupolvien välinen ero näkyi todellakin teknisissä taidoissa. Oppilaat halusivat muotoilla tekstinsä PowerPointilla. Ja kun minä sitten hälisin siinä, että mistä sen seuraavan ruudun saikaan esiin, niin oppilaat vain tyynesti klikkailivat eteenpäin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar